Gedumpte schildpad gevonden op snelweg A7.

Maandag 02 Juli 2012

Dankzij een echte dierenvriend die afgelopen zaterdagmorgen (30-06-2012) op de A7 reed richting Heerenveen is het leven gered van een vrij grote schildpad. De schildpad kroop rustig over de vluchtstrook naast snelweg de A7 en had kennelijk niet in de gaten welk gevaar hem mogelijk te wachten stond. Gelukkig was er daar die dierenvriendin die vlot haar auto parkeerde op de vluchtstrook het dier oppakte en direct richting onze opvang reed. Toevallig genoeg was deze dierenvriendin vrijwilliger bij onze opvang! Als je dat nou niet geluk noemt :)

Na binnenkomst is de schildpad meteen onderzocht en zag deze er uitzonderlijk gezond uit, de schatting is dat dit vrouwelijke exemplaar ongeveer 10 tot 15 jaar oud moet zijn en zeker meer dan een jaar buiten heeft geleefd. Het dier behoort tot het beschermde Roodwang soort.

Vreemd genoeg blijkt er een soort van lak/verf laag op het schild te zitten, gelukkig heeft het dier hier weinig last van. Het beestje is druk aan het vervellen waardoor zijn mooie geelachtig schild weer tevoorschijn komt. Op de foto;s kun je de originele kleur zien. Op zich is de verveling een goed teken, de schildpad groeit dus normaal en heeft dus goed genoeg kunnen eten...

Op dit moment houden we de schildpad in quarantaine en krijgt deze medicatie en behandelingen om ziekten en parasieten te bestrijden. Daarna zullen we haar meteen uitzetten in onze natuurlijke vijver zodat deze van een welverdiende rust kan genieten. 

Oja misschien nog een leuk iets, binnen onze opvang krijgen al onze schildpadden een naam, Deze schildpad gaat bij onze verder door het leven als: Lucky A7