Online Schildpadden Dossier (O.S.D.) in gebruik genomen.

Dinsdag 09 Oktober 2012

Wij zijn er even mee bezig geweest, want het moest natuurlijk wel super veilig én gebruiksvriendelijk, maar in samenwerking met Elecserv automatisering hebben wij "tussen de bedrijven door" het Online Schildpadden Dossier (O.S.D.) systeem ontwikkeld.

Vaak wanneer mensen afstand doen van een schildpad gaat het niet om het gemak of wat dan ook. De mensen kiezen voor onze opvang omdat men het beestje meer gunt dan alleen zijn vaak vierkante verblijf. Vaak krijgen we schildpadden binnen die al jaren zijn verzorgd soms wel meer dan 20 jaar!!! Leuk is het dan om op afstand toch nog een beetje contact te houden. Dit is nu dan ook mogelijk met ons Online Schildpadden Dossier systeem, voor het gemak afgekort tot O.S.D. 

Via dit systeem is het mogelijk een schildpad te volgen, m.a.w. het is mogelijk mee te kijken in het dossier van de schildpad. Wij houden namelijk van elke schildpad bij hoe de gezondheidsstatus is, we voeren gewichtscontroles, maken foto’s en eventueel bij ziekten starten wij met behandelingen, op eigen initiatief of in samenwerking met een dierenarts. Het is dan belangrijk dat alle voorgeschiedenis van een schildpad bekend is. Aangezien wij deze gegevens tijdens behandelingen bijhouden en er eigenlijk niets in staat wat iemand anders niet mag weten geven wij nu de ex-eigenaar exclusief de mogelijkheid om mee te kijken in het Dossier. Op deze wijze blijft er toch een beetje een “connectie” bestaan. 

Iedereen die een schildpad bij ons ter opvang heeft gebracht heeft een kopie toegestuurd gekregen van de getekende afstandsverklaring. Op deze afstandsverklaring staat een registratienummer. Dit nummer is uniek, elke schildpad binnen onze opvang draagt zo’n nummer. Aan de hand van dit registratienummer kunt u direct inloggen in het dossier van de betreffende schildpad.

U kunt inloggen via de volgende link:
http://www.schildpaddenopvang.nl/inloggen-osd

Heeft u geen registratienummer maar bent u gewoon benieuwd hoe zo’n dossier eruit ziet?  Gebruik dan dit registratienummer  1346534716 als voorbeeld, dit is Lucky A7 onze snelwegvondeling!