5000 liter extra water voor onze schildpadden….

Donderdag 17 Oktober 2013

Wat is het snel gegaan….. Nadat we als sponsoring van Vekam Houtbouw uit Harkema het nodige houtmateriaal hadden gekregen kon onze timmerman direct aan de slag met de bouw van het frame van het nieuwe extra binnenverblijf van onze schildpadden.

Binnen een paar dagen stond het houtenskelet klaar, we hadden echter nog geen sponsor kunnen vinden voor de benodigde folie. Daarop hebben wij de folie via internet moeten bestellen, helaas zonder korting maar toch hebben we de spullen tegen een zeer goedkope prijs kunnen krijgen.

Samen met de spullen die we hebben gekregen konden we binnen het budget van 500 euro blijven, dit budget is opgebracht door onze donateurs! Bedankt hiervoor!! We hebben nu een prachtig groot extra binnenverblijf voor onze schildpadden. Het verblijf telt 5000 extra liter water. Het reeds bestaande verblijf is in het watersysteem op elkaar aangesloten, de schildpadden kunnen over en weer lopen. Wij hebben nu meer dan genoeg ruimte om onze 230 schildpadden goed te huisvesten. Ook voor de toekomst kunnen we nu tot zeker 450 middelgrote schildpadden goede opvang bieden.

Alle dank aan onze vrijwilligers, donateurs en onze sponsoren:

Vekam Houtbouw – Harkema www.vekam.nl voor de sponsoring van het tuinhout, de schroeven, pallets en CLS houtdelen. Super bedankt!

Onze altijd klagende maar toch zeer vriendelijke en productieve huis- tuin- en keuken timmerman Menno!

Binderij Sietzema uit Drachten voor de houten pallets.

Vijvercentrum Nederland NiKoi www.nikoi.nl voor de gegeven korting op het filtersysteem en toebehoren!

Op dit moment zijn we het verblijf nog aan het aftimmeren om alles weer netjes en aan de kant te hebben voor a.s. zaterdag! Want we zijn elke zaterdag open van half twee tot vijf uur. De entree van het verblijf kost slechts 1 euro. Donateurs hebben altijd gratis toegang voor ieder die zij meenemen.