Het is al voorjaar in de opvang….

Donderdag 20 Februari 2014

Aan onze dieren te zien, is het al voorjaar in de binnenverblijven van de schildpaddenopvang in Harkema. De landschildpadden zijn inmiddels uit hun winterslaap ontwaakt en eten alweer grote hoeveelheden groente, ook hebben we onze (enige twee) landschildpadden al betrapt op een paringsritueel….

Ook onze baardagamen hebben de winterslaap gehad en genieten weer heerlijk van de warmte en natuurlijk het voedsel wat ze krijgen. Vandaag stond andijvie op het menu waar ook de landschildpadden van hebben meegenoten.

Onze waterschildpadden zijn ook weer een stuk actiever. Waterschildpadden houden slechts een winterrust en gaan dus niet in slaap. Op dit moment zijn de meeste waterschildpadden aan land en genieten van de warmtelampen. Meerdere keren per dag worden de waterschildpadden bestraalt met een kunstzon. Deze UV straling zorgt o.a. voor een sterk schild en botten. Intussen is ook al te merken dat de schildpadden weer meer honger krijgen. We passen op dit moment de voedingsbehoefte dan ook weer aan.