Medisch Centrum Schildpad in gebruik genomen.

Vrijdag 11 April 2014

Vrijdag 11 april hebben wij de nieuwe quarantaineruimte in gebruik genomen bij Schildpaddenopvang Harkema. Na bijna 4 maanden (tussen de bedrijven door) bouwen en verbouwen zijn we er in geslaagd een moderne en zeer functionele ruimte te creëren. We zijn super blij met deze nieuwe aanwinst, onze oude quarantaineruimte was te klein en voldeed niet meer aan de hygiëne-eisen. Steeds vaker krijgen wij zieke (vaak gevonden) schildpadden binnen, die dringend medische verzorging nodig hebben. Ook helpen wij steeds vaker mensen die medische problemen hebben met hun schildpad thuis.

De financiering en de realisatie van deze ruimte hebben wij volledig te danken aan onze vrienden, donateurs, sponsoren en vrijwilligers. De lokale middenstand heeft ons geholpen dit waar te maken d.m.v. het schenken van de fooi in de maand December en het doen van een bijdrage in onze donatiebus. Deze donatiebus mocht bij de winkeliers op de balie staan. Wij danken in het speciaal; Kapsalon ’t Kniphûske, ’t Postwinkeltsje, Dier & Tuin De Diske en handelsonderneming Frans van der Meulen.

Elke zaterdag is de opvang open voor bezoek. Dit kan van 13:30 tot 17:00 uur. U kunt dan met eigen ogen zien hoe de schildpadden worden opgevangen en hoe de dieren worden verzorgd. Er zijn verschillende soorten schildpadden te zien, zoals landschildpadden, waterschildpadden, moerasschildpadden en zelfs bijtschildpadden!! Voor kinderen is het extra leuk want ze mogen de schildpadden ook zelf voeren! Ook hebben wij een knus (cadeau) winkeltje met diverse schildpaddensymbolen zoals beeldjes, t-shirts, lampen, kaarsen enz. enz. Dit alles tegen een zacht prijsje! Wij hanteren geen entree. Kortom; Een leuk betaalbaar uitje en lekker in de buurt! Alle opbrengsten komen direct ten goede aan de opvang. We hebben geen betaalde medewerkers, dure managers en directeuren J

Noteer alvast in uw agenda! Grote open dag Schildpaddenopvang. Zaterdag 16 augustus van 10:00 tot 18:00 uur. (gratis entree) Vele leuke dingen te doen die er normaal niet zijn. Zoals bezichtiging door de buitenverblijven, springkussen, eten en drinken, rommelmarkt enz. enz. De opbrengst van deze open dag zal in het teken staan van de bouw van nog een extra binnenverblijf, speciaal voor de wat kleiner blijvende schildpadden.