Hallo wie hebben wij daar?

Donderdag 12 Juni 2014

Bij de intake was het voor ons nog onduidelijk om welk soort het ging, na het raadplegen van de literatuur bleek het om een Terrapene Carolina Triunguis oftewel een Drieteen doosschildpad te gaan. Ook hebben wij via Facebook enkele experts gevraagd om dit te bevestigen. Het diertje is op dit moment zo’n 25 jaar jong, want dit soort kan in gevangenschap zelf de 100 jaar bereiken.

Het diertje is ter opvang aangeboden en zal binnenkort bij onze groep landschildpadden gaan wonen. Om nog even lekker rustig bij te komen verblijft deze nog even in een eigen bak. Als wij (de verzorgers) de schildpad wat beter hebben leren kennen proberen wij deze bij de andere schildpadden te plaatsen.

Wij zijn gespecialiseerd in de opvang van water- moerasschildpadden. Ook vangen wij beperkt landschildpadden op. We zeggen beperkt omdat we nog bezig zijn met het realiseren van een groot verblijf voor onze landschildpadden. Wij willen namelijk zoveel mogelijk alle dieren uit glazen bakken halen en zoveel mogelijk een natuurlijke omgeving simuleren. Net als onze waterschildpadden krijgen onze landschildpadden een groot eigen verblijf. Welke bestaat uit droge warme gedeelten maar ook moeras- en bosachtige omgevingen.

Naam:

Drieteen doosschildpad

Grootte:

Maximaal18 centimeter

Verspreidingsgebied:

Het midden en zuiden van de V.S.

Leefomgeving:

Vochtige bosrijke gebieden en weilanden

Gedrag:

In de schemering actief, overdag verschuilt het dier zich

Eten:

Vruchten en dierlijk voedsel, het dier eet veel insecten

Winterslaap:

Alleen de exemplaren die in het noorden voorkomen houden een winterslaap

Kenmerken:

Het rugpantser is hier weer bruin met een onduidelijke gele tekening. Maar het buikpantser is geel en de voorkanten van de voorpoten hebben een gele tot oranjegele tekening. 
De achterpoten hebben slechts 3 tenen.

Bijzonderheden:

Cites II beschermd!

 

Bron: http://www.waterschildpad.info