Aangereden schildpad

Maandag 08 September 2014

Hoelang nog moeten we deze verschrikkelijke dingen laten zien? Dit is o.a. het gevolg van het dumpen van schildpadden. Een aangereden schildpad, gevonden aan de Provinciale weg in Opende gemeente Groningen. Een toevallige passant trof het dier aan en heeft deze naar ons gebracht... waarvan wij direct de eerste hulp hebbengeboden en de dierenarts hebben ingeschakelt. 


Na overleg met de dierenarts bleek dat de schildpad van ongeveer 10 jaar oud niet meer te redden was. Het diertje had meerde schildbreuken, waarvan enkele zeer diep tot aan het buikvlies. Bovendien miste de schildpad ook nog één achterpootje. Vooral de diepe breuken geven geen kans meer op herstel.

Om verder lijden te besparen hebben we besloten om het diertje in te laten inslapen. Het diertje is verder zonder er iets van gemerkt te hebben heengegaan!


Wij willen Dhr Erik Visser bedanken voor zijn inzet!!!