Bericht uit China, de vrijlating!

Woensdag 29 April 2015

Vandaag ontvingen we dit onderstaande bericht uit China, het bleek uiteindelijk om een jonge Bijtschildpad te gaan.

Beste mensen van de schildpaddenopvang,

Op dit moment verblijf ik in China, waar ik vandaag een schildpad aan zijn staart aan een touw op straat aantrof. Er werd hardhandig mee gespeeld en het dier had het duidelijk zwaar. Daarom heb ik hem meegenomen.

Kunnen jullie mij misschien vertellen wat voor soort schildpad het is. Dan kan ik zijn natuurlijke leefomgeving ontdekken en hem daar vrij laten.

Alvast bedank!

Vriendelijke groet,
Anne


"Dit is de eerste keer dat ik advies heb gegeven om de schildpad weer vrij te laten ....  Maar ja deze schildpad woont ook echt in de natuur van China! "  Geweldig mooi om te lezen en te voelen dat vele mensen echt een hart voor dieren hebben, zoals ook de inzet van deze meneer Anne. 

De Vrijlating
Anne stuurde ons nog bericht van de vrijlating  

Na een lange wandeling heb ik een perfecte plek gevonden om de schildpad te bevrijden... Een klein, afgelegen kreekje tussen rotsen en bossen, ver weg van mensen. Hier kan hij hopelijk met gemak de 100 halen!


Na een poosje versuft om zich heen gekeken te hebben, liep hij langzaam naar het water en ging hij kopje onder.


Dank voor alle hulp!
Anne

Nee jij bedankt voor alle hulp Anne en vooral namens de schildpad!