*** Schildpaddenhater actief ***

Zaterdag 23 Mei 2015

Huh… wat krijgen we nou zult u vast denken, wees gerust, deze schildpaddenhater is geen mens maar zelf een schildpad… Mag ik u even voorstellen aan Saar, hij heeft een vrouwelijk naam maar het is een echte testosterontoverlopende man, Saar is rond de 50 jaar oud en haat zijn hele leven al andere schildpadden. Ik heb geprobeerd om Saar langzaam te laten wennen, maar nee hoor, hij beukt als bulldozer in op alle schildpadden, probeert ze te bijten en houd hier ook echt niet mee op. Het zit er gewoon helaas niet in. Saar haat schildpadden…

Saar woont daarom alleen, nou bijna alleen, Saar heeft namelijk wel één schildpad waar die helemaal weg van is en dat is zijn sekspad :) Al meer dan 30 jaar is deze schildpad van steen de partner van Saar, de pad krijgt er ook wel eens van langs, maar dat duurt niet lang want dan slaat de woede om in passionele liefde haha Saar zijn snavel is afgesleten van het vele bijten en op de stenen schildpad zie je ook een slijtplek op een bepaalde positie...

Saar woont dus met zijn stenen schildpad in een eigen verblijf, maar niet zomaar een verblijf, nee helemaal vooraan in de opvang, namelijk de etalage. Er zijn vele schuilplekken, water en overdag is het heerlijk genieten in de zon. Als ik Saar zo observeer dan is ie zo wel gelukkig. Hij doet zijn schildpadden ding, eet goed en is goed actief. Af en toe laat ik hem ff rondwandelen door de opvang net als de andere landschildpadden zodat ze even op avontuur kunnen.

Het liefste zou ik zien dat Saar ook bij de groep kon maar het is niet anders. En zo zie je maar, iedere schildpad is uniek, een eigen karakter met een eigen manier van doen. Net zoals alle andere dieren en mensen eigenlijk…

Uiteindelijk is dit gedrag een uiting van dominantie en eigenlijk heel natuurlijk, alleen is dit bij Saar veel extremer ten opzichte van de andere Viertenen in de opvang. Testudo Horsfieldi