Info: Open weekend schildpaddenopvang Harkema. 15 & 16 augustus a.s.

Zaterdag 08 Augustus 2015

Onderwerp: Open weekend schildpaddenopvang Harkema.
Waar: Warmoltsstrjitte 7 in Harkema.
Wanneer: Zaterdag 15 en zondag 16 augustus van 10:00 tot 17:00 uur.
Toegang: GRATIS voor jong en oud!
Voor wie: Alle dier- en natuurliefhebbers in alle leeftijden. (80% rolstoelvriendelijk)

Dit jaar houden we niet één open dag maar zelfs twee. We hebben goed geluisterd naar onze fans, vrienden en bekenden, velen kunnen namelijk niet op de Zaterdag ondanks de 500 bezoekers van afgelopen jaar. Daarom dit jaar óók op de zondag een open dag! Hiermee willen we iedereen dan ook een mogelijkheid bieden om langs te komen.

Dit jaar is alles veranderd! Met de opbrengst van de Open Dag van vorig jaar incl. de verdubbeling van het bedrag door stichting Dierenlot hebben we hele mooie nieuwe verblijven e.d. kunnen realiseren… welke u dit jaar kunt bewonderen! Waarvoor onze dank!

Tijdens het OPEN WEEKEND is ook aan de kleinste kids gedacht, er is een springkussen, grabbelen, schildpadjes voeren, bootje varen, de wensput, een tropische regenbui, op ontdekking en nog heel veel meer.... Wij bieden een leuke tour langs alle verblijven incl. een kijkje achter de schermen waar normaal geen toegang tot is. Er is koffie, thee e.d. verkrijgbaar. Voor de kids zijn er limonade, ijsjes en andere versnaperingen te krijgen.

Naast de ruim 400 schildpadden zijn er ook andere dieren te bewonderen. Daarnaast is ook het natuurlijke concept van het houden van dieren duidelijk aanwezig. Onze toepassing van duurzame energie in combinatie met uitsluitend natuurlijk middelen proberen wij tijdens de open dagen educatief te belichten. Voor elke leeftijdscategorie zijn er leuke dingen te doen en te beleven, de toegang is gratis. Alle activiteiten kosten slechts 50 cent en komen ten goede aan onze opvang. Daarnaast hebben wij enkele nieuwe natuurlijke middelen te koop welke op de open dagen voor het eerst worden gepresenteerd. Deze natuurlijke producten hebben hun werking bij onze opvang inmiddels bewezen en willen wij graag ook beschikbaar maken voor het grote publiek. Alleen op de open dagen kosten deze producten de helft van de prijs!

Naast de opvang van onze echte schildpadden hebben wij ook nog een mini-museum met een greep uit meer dan 8000 kunstschildpadden en een klein souvenirwinkeltje. De opbrengst is volledig voor de opvang. Het winkeltje is ontstaan uit de gift van een verzameling van een  overleden mevr uit Rotterdam die meer dan 50 jaar schildpadden heeft gespaard....

Als natuurliefhebber nodigen wij u uit onze nieuwe buitenvijver en tuin te bewonderen. Compleet anders dan vorig jaar en volledig natuurlijk gesitueerd. In onze tuin vindt u planten van toen, kruiden en gewassen welke vaak verdwenen zijn uit de wilde natuur. Wij hebben uitsluitend zaden gebruikt van biologische oorsprong en dat is ook te zien…!

Het open weekend is a.s. zaterdag 15 augustus t/m zondag 16 augustus 2015. Beide dagen open van 10:00 tot 17:00 uur. Entree GRATIS. Alle activiteiten kosten slechts 50 cent.

Woont u in de buurt dan graag zoveel mogelijk op de fiets of met de benenwagen komen. Uw auto parkeren kan langs de openbare weg maar wel op aanwijzing van de verkeersregelaars. Via Openbaar vervoer goed bereikbaar! Bushalte op 50 meter afstand. LIJN 13 Leeuwarden - Drachten. Vanaf het trein- en busstation in Leeuwarden stapt u over op de buslijn 13 richting Drachten. Deze gaat zonder over te stappen direct richting Harkema. U kunt de chauffeur vragen te stoppen bij Halte Bouweharkemastrjitte, dit is de derde halte in Harkema. Of wanneer u moeilijk te been bent direct voor onze deur op de Warmoltsstraat 7.

PS: We zijn in het seizoen van maart tot de eerste week oktober elke zaterdag ook open voor bezoek van 13.30 - 17:00 uur.

Kijk voor meer info op www.schildpaddenopvang.nl

Streefdoelen:

Educatie & Voorlichting over het verantwoord houden van schildpadden.

Uitleg: Schildpaddenopvang NIET voor de LOL!

Donaties werven voor noodzakelijke uitbreiding van de opvang.