Zooo die staat!

Dinsdag 11 Augustus 2015

Onze noodstroompaal op zonne-energie. Deze zorgt ervoor, mocht de netspanning wegvallen, dat we NON-stop voldoende noodstroom hebben om belangrijke pompen in de schildpaddenopvang in werking te kunnen houden.

Dit systeem laadt een speciale deepcycle ACCU welke ons UPS systeem voed in het geval van een netonderbreking. Onze andere zonnepanelen (3780wp) op het dak van de opvang kunnen dan overdag deze accu ontlasten door het vermogen af te blijven leveren aan het lokale spanningsnet. Dit is mogelijk omdat wij bij stroomuitval een netspanning simuleren met een UPS welke gekoppeld is aan de hoofdinverter voor zonne-energie.

Normaal gesproken werkt een zonnestroom installatie niet wanneer de netspanning wegvalt. Dit ter beveiliging. Ons systeem werkt echter nu wel zonder spanning uit het openbare net, maar geeft uit veiligheid alleen spanning aan de aangesloten groep. Het systeem is op dat moment dan ook automatisch losgekoppeld van het openbare net om geen gevaarlijke niet toegestane situaties te krijgen. 

Dit systeem zelf door ons bedacht en betaalbaar gemaakt van hergebruikte en/of tweedehands materialen.