Het is enorm druk bij de schildpaddenopvang!

Vrijdag 30 Oktober 2015

Het paard en de ruiter galoppeerden voorbij... 

Ik vroeg: ‘Naar welke bestemming ga jij?’

De ruiter antwoordde: ‘Vraag dat maar aan het paard’.

Soms moet je ook toegeven dat je het té druk hebt! En gelukkig heb ik veel hulp van vrijwilligers, maar sommige dingen kan ik niet uit handen geven omdat het gewoon praktisch gezien voor de schildpaddenopvang niet mogelijk is.

Omdat ik in het verleden te maken heb gehad met meerdere burn-outs, heb ik geleerd en weet ik nu goed te herkennen wanneer ik even aan de rem moet trekken en prioriteiten moet stellen. Ik wil namelijk niet dat het mij boven het hoofd groeit! Ik heb namelijk de zorg over heel veel dieren, dus is het één van de belangrijkste zaken voor mij, om dit ook verantwoord en in het belang van hen te blijven doen!

Al een tijdje is de opvang eigenlijk telefonisch niet goed te bereiken, dit omdat ik dit niet langer kan combineren met alle andere werkzaamheden. Het kost gewoon te veel tijd om mensen te woord te staan met vragen over de verzorging van hun schildpad.

Hiervoor biedt ik het alternatief om een mailtje te sturen zodat ik dit kan beantwoorden op minder drukke momenten. U kunt ook altijd even een voice-mail inspreken, dit ontvang ik ook per e-mail. Of u kunt een chatberichtje sturen via de Facebookpagina van de opvang.

Daarnaast is iedereen in het open seizoen welkom om op zaterdagmiddag langs te komen om te kijken en schildpaddenvragen aan mij persoonlijk te stellen. Ik ben dan ook vrijwel altijd aanwezig op de zaterdagmiddag. Als u mij persoonlijk wilt spreken is het raadzaam om even een mailtje te sturen, dan houdt ik hier rekening mee, mocht ik wel andere verplichtingen hebben. Verder blijf de opvang op overige dagen niet zonder afspraak te bezoeken. Dit o.a. omdat ik niet altijd beschikbaar ben i.v.m. mijn werk en andere nevenfuncties.

LET OP!! Op zaterdagen is de opvang open voor bezoekers van 13:30 tot 17:00 uur. Van Maart tot de eerste zaterdag in Oktober. Daarna gaan onze dieren in de winterrust en winterslaap. De opvang van dieren gaat natuurlijk gewoon door! Echter even geen bezoek op de zaterdagen aangezien wij de dieren hun noodzakelijke rust en slaap willen geven.

Prioriteiten!

Op dit moment is het erg druk in de opvang met gevonden, veelal zieke dieren en de verzorging hiervan in de quarantaine. Alle aandacht van mij is hier dan ook op gevestigd, tezamen met alle andere verzorgingstaken van de gezonde populatie in de opvang. Daarnaast zijn de voorbereidingen in gang gezet voor de aankomende winterslaap en winterrust van de dieren.

Binnenkomende vragen en mailtjes check ik altijd direct op prioriteit. Gevonden dieren, acute gevallen, hulpvragen e.d. reageer ik direct op. Plaatsingsverzoeken voor permanente opvang, vragen over de verzorging van schildpadden e.d. worden later beantwoord. Ik probeer binnen 2 weken te reageren aangezien hier een achterstand in is opgetreden.

- Om een idee te geven krijg ik op dit moment gemiddeld 30 tot 40 vragen per dag via mail en/of facebook. -

Randzaken zoals administratie, registratie, donatiewerving, verbouwingen, educatie maar ook het zoveel mogelijk voldoen aan vragen vanuit de media (kranten, radio etc) hebben ook een hoge prioriteit (gratis publiciteit doel afraden!). Ook dit zijn zaken die ikzelf zoveel mogelijk uit handen geef maar waarbij 80% nog wel op mijn bordje komt.

Concreet wil ik dat het allemaal niet te snel, te groot wordt. Echter blijkt dit de trend wel te zijn. De opvang wordt steeds bekender, het aantal contactmomenten is ten opzichte van vorige jaar met bijna 300% vergroot. Dit geeft aan dat er op schildpaddengebied nog heel wat te doen is, En dan ga ik dan ook met alle liefde aanpakken, maar dan natuurlijk wel op de schildpadden manier dus echt niet dat van die ruiter :)

Leef als een schildpad! Dan wordt je ouder!? :)

Met (dier)vriendelijke groet,

Gerard van der Wijk