Onze zonne-energie installatie anno febr. 2016

Vrijdag 26 Februari 2016

Het blijft nog steeds bijna niet te geloven. In mei 2015 heb ik mijn zorgen geuit over het voortbestaan van de opvang i.v.m. met hoge energieverbruik. Het was daarom noodzakelijk om direct te starten met zonnepanelen om het hoge stroomverbruik te compenseren. De opvang was destijds reeds in bezit van een set van slechts 500 WP. Helaas bleek dit een druppel op de gloeiende plaat. Nu na minder dan een jaar geleden kan ik zeggen dat we inmiddels meerdere sets hebben die meer dan 8000 WP opleveren.

Dit alles is alleen maar mogelijk gemaakt door de vele donateurs, vrijwilligers en vrienden van mij die hebben geholpen dit bij elkaar te krijgen.  En niet vergeten het enigste bedrijf dat reageerde op volledig sponsoring aan ons van een 1000 WP set. Met de Zon BV. Super bedankt iedereen!


Met deze set zitten we qua ruimte eerst op de max en de reductie van ongeveer 50% aan electrakosten. We gaan dit aankomende jaar proberen de CV installatie om te bouwen naar een palletkachel systeem. Want ook het gasverbruik moet drastisch omlaag om in de toekomst het hoofd boven water te kunnen houden. Binnenkort kom ik met meer nieuws...