Lekker bezig met verbouwen en uitbreiden

Vrijdag 04 Maart 2016

Op dit moment zijn we druk bezig met de verbouwing / uitbreiding van de schildpaddenopvang.  Namelijk het winkeltje / museum zal minder ruimte gaan krijgen. We gaan namelijk op deze plaats nieuwe (aangepaste) verblijven realiseren voor onze landschildpadden. Tevens zal deze ruimte gaan dienen als werkkantoor met computers e.d. voor vrijwilligers. Dit omdat er steeds meer administratieve, educatieve en overige kantoorzaken aan bod komen. Het zou daarom handig zijn dat we gezamenlijk in één kantoor deze zaken met bepaalde vrijwilligers efficiënt kunnen aansturen. Inmiddels zijn we gestart met de inrichting van dit kantoor met verschillende werkplekken. Het resultaat zullen we binnenkort laten zien....

Helaas mogen wij niet meer elke zaterdag open. Dit heeft ermee te maken dat de overheid een limiet stelt aan openstelling voor bezoekers. Wanneer wij meer dan 6 dagen per jaar open zijn voor het publiek en daarnaast meer dan 10 diersoorten "tentoonstellen" dan vallen wij onder het zogenoemde "dierentuinbesluit" Dit is natuurlijk niet de bedoeling aangezien wij duidelijk een dierenopvangcentrum zijn en willen blijven.  Daarom gaan we dit jaar maximaal 6 kijkdagen organiseren. Dit worden een soort van kleine open dagen, dus geen grote open dagen meer zoals wij eerder hebben gehouden. We willen hiermee toch nog het stukje educatie geven op een manier wat van overheidswege is toegestaan.

Rondleidingen i.v.m. educatie en preventie voor scholen e.d. gaan gewoon door.

Verder is het altijd mogelijk om op afspraak op bezoek te komen. U kunt uitsluitend per e-mail een afspraak hiervoor maken. Wacht altijd een bevestiging af.

Binnenkort meer informatie en een stukje van het nieuwe resultaat.

Tot de volgende keer!!