Protocol Schildpad gevonden voor Dierenambulances

Dinsdag 24 Mei 2016

Hallo mensen van de Dierenambulance,

Steeds vaker komt het voor dat er schildpadden worden gevonden, omdat er hier en daar wat tegenstrijdige verhalen binnenkomen hebben we een speciaal protocol opgesteld voor Dierenambulances. Dit is handig want zo weet iedereen nu beter wat zij moeten doen.

Het belangrijkste is om gevonden EN gevangen schildpadden niet weer los te laten.  

Hieronder treft u het PDF bestand aan met het protocol op slechts één A4-tje. Deze kan eenvoudig geprint worden en in de protocolmap gedaan worden. Let ook vooral op jullie eigen veiligheid met het hanteren van schildpadden, vooral waterschildpadden kunnen vervelende bacteriën bij zich dragen.

Protocol Schildpad gevonden voor Dierenambulances versie1.1-2016 Protocol Schildpad gevonden voor Dierenambulances versie1.1-2016