PERSBERICHT Schildpaddenopvang Harkema gaat schildpadden verhuizen

Woensdag 25 Juli 2018
Sinds maart 2017 is de schildpaddenopvang ook actief op een nieuw adres. Namelijk aan de Warmoltsstraat 67 (voormalig Poiesz supermarkt) Na een periode van bouwen en verbouwen is de nieuwe locatie tot zover gereed om de schildpadden vanaf de oude locatie, aan de warmoltsstrjitte 7 te verhuizen naar de nieuwe. Verweg de meeste schildpadden blijft tot hun natuurlijke dood bij de opvang. De reden hiervan is dat bepaalde soorten zijn verboden om te houden, kweken, verhandelen of herplaatsen. Daarbij wordt de nood voor opvang steeds groter. Jaarlijks worden er honderden verweesde dieren binnengebracht. 40% hiervan overlijdt i.v.m. zeer slechte gezondheidstoestand door het moeten overleven in de natuur.

 

Op Dinsdag 31 juli vanaf 10:00 uur, zullen de schildpadden verhuizen naar hun nieuwe stekje. De Schildpaddenopvang wordt geholpen door de Dierenambulance de Wouden uit Drachten en Dierenambulance de Meren uit Heerenveen, beide van de Dierenbescherming. Het is de bedoeling dat in deze middag, alle schildpadden worden verhuisd naar de nieuwe locatie. Daarbij worden tegelijkertijd alle schildpadden opnieuw geteld, gewogen, medisch gecontroleerd en indien nodig opnieuw gechipt. Op deze middag zal Omrop Fryslân langs komen om te filmen. Eventuele pers is verder ook welkom op afspraak. Het is niet de bedoeling dat bezoekers langskomen op deze dag. In September houden wij een open dag op zaterdag 29 september.

De oude locatie van de schildpaddenopvang aan de Warmoltsstrjitte 7 zal dienst blijven doen voor de opvang. Op deze locatie zal het voermagazijn en de keuken bevinden voor de bereiding van de verschillende diëten. Door deze locatie gescheiden te houden van de hoofd-opvang willen wij risico’s bij mogelijke ziekten en bacteriën zoveel mogelijk elimineren. Volgens sommigen kon de verhuizing allemaal niet snel genoeg gaan. Vaak niet wetende dat bij een stichting zoals de onze, wij afhankelijk zijn van vrijwilligers. Vaak zijn dit hardwerkende mensen die naast hun reguliere werk, ons ook nog helpen. Daarnaast zijn de financiën natuurlijk niet altijd toereikend om direct alles aan te pakken. Ik ben zeer blij en trots dat wat er tot nu staat voor de diertjes helemaal geweldig is! Aldus Gerard van der Wijk, beheerder en tevens oprichter.