OPEN DAG ZATERDAG 29 SEPT van 10:18 uur.

Zondag 23 September 2018

Eerste officiële OPEN DAG op de nieuwe locatie van de Schildpaddenopvang in Harkema

Wij hebben vorig jaar December al een kleine drukbezochte kijkmiddag gehouden, om te laten zien hoever we toen waren op de nieuwe locatie. Inmiddels is er al weer heel wat veranderd. Ook het grote waterverblijf is inmiddels in gebruik. Wij nodigen iedereen dan ook uit om dit alles te bewonderen op Zaterdag 29 september tussen 10:00 en 18:00 uur.

Woont u in de buurt, dan is het handig dat u lopend of op de fiets komt. Wij verwachten namelijk veel parkeerruimte nodig te hebben van mensen van ver. Verder is dit evenement goed bereikbaar met rolstoelen of scootmobielen en zeer geschikt voor kinderen. Dus eigenlijk van jong tot heel oud :)

Wij vragen een kleine entree van 2 euro per persoon incl. gratis lootje, kinderen onder de 6 jaar gratis. Daarnaast zijn er nog lootjes en consumpties (drinken) en schildpadvoer verkrijgbaar! Met de opbrengsten van deze open dag willen wij in eerste instantie graag een groter verblijf laten maken voor Beavis de grote Bijtschildpad. Voor de rest wordt dit natuurlijk in verblijven van de andere schildpadden gestoken. Er is namelijk al veel gedaan, maar er moet ook nog heel veel gebeuren!

Wat kunt u verwachten;

 • Meer dan 1100 schildpadden in meer dan 25 soorten bekijken.
 • Water en Landschildpadden te zien.
 • Elk heel uur mag er een landschildpad geaaid worden en of op de foto gezet worden.
 • Met een enorme schildpad op de foto.
 • Zelf waterschildpadden voer geven.
 • Een kijkje achter de schermen, quarantaine maar ook de techniek!
 • Dierenambulances zijn op bezoek en laten van alles zien over hun werk!
 • Uitleg gebruik van zonne-energie.
 • Lucht springkussen voor de kids (met begeleiding)
 • Speelhoek met veel speelgoed voor de kids
 • Schildpaddenvoer te koop.


Graag tot ziens op zaterdag 29 september tussen 10 en 18 uur bij de Schildpaddenopvang aan de Warmoltsstrjitte 67 in Harkema.

Goed bereikbaar via Openbaar vervoer, Vanaf (NS) station Leeuwarden, rechtstreekse buslijn 13 naar de Warmoltsstrjitte in Harkema. Uitstappen, halte Bouwe Harkemastrjitte, op 250 meter loopafstand. (richting kerk)