Adoptie op afstand

Sinds januari 2014 bieden wij de mogelijkheid om een schildpad binnen onze opvang te adopteren op afstand. De schildpadden zelf blijven wel gewoon in de opvang wonen maar worden dus op afstand geadopteerd. Op deze wijze wil onze opvang toch een mogelijkheid bieden om een schildpad te hebben maar dan niet fysiek thuis in een glazen aquarium.

Op de foto overhandigd Gerard van der Wijk (oprichter) namens de schildpaddenopvang aan Jasmijn Helder de bijbehorende dierenpaspoorten. Eerste adoptie op afstand jan. 2014)

Een adoptie schildpad blijft zoals gezegd wonen in onze opvang. Het adoptie baasje kan op afspraak de schildpad bezoeken en altijd via internet meekijken in het medische dossier. Ook mag het baasje 1 keer per jaar de schildpad uitzetten in het buitenverblijf. Dit omdat bijna al onze schildpadden zomers buiten leven en in de winter uiteraard binnen. (Alleen Roodwang- Geelwang- en Geelbuiksoorten vanaf 900 gram)

Een schildpad op afstand adopteren bij onze opvang?

–         Altijd toegang tot het medische dossier.

–         Op Afspraak te bezoeken

–         Een adoptie Baasje mag de schildpad uitzetten in het buitenverblijf. (Indien van toepassing)

–         Het baasje mag uiteraard zelf een schildpad uitzoeken en een naam geven.

–         Kosten 5 euro per maand waarmee eigenlijk alle schildpadden worden geholpen.

–         Het baasje krijgt een heus dierenpaspoort met de gegevens van de schildpad met een certificaat.

Wilt u ook een schildpad adopteren op afstand? Ook leuk voor kinderen en kleinkinderen. Goed voorbeeld, geen fysieke aanschaf. En help direct onze opvang in Harkema te behouden voor de toekomst! Stuur een mailtje naar info@schildpaddenopvang.nl Bel of kom eens langs.