28 extra zonnepanelen voor de Schildpaddenopvang in Harkema.

28 extra zonnepanelen voor de Schildpaddenopvang in Harkema.

Maandag 8 augustus zijn er door EGJ Elektro eveneens uit Harkema 28 extra zonnepanelen geplaatst op oost-west richting. De gehele installatie is mogelijk gemaakt door een lening uit het duurzaamheidsfonds van Stichting Dierenlot.

We hebben gekozen voor een oost-west installatie aangezien wij niet kunnen salderen. Wij moeten de opgewekte stroom dan ook direct verbruiken. In combinatie met onze oudere zonnepanelen, maar liefst 100 stuks hebben wij nu totaal 128 zonnepanelen met een totaal vermogen van 36 kilowatt (36.000 watt) 

Wanneer alle panelen op alleen zuid zouden zijn gericht, dan hebben wij slechts op een korter moment van de dag voldoende stroom voor ons eigen continue gebruik. Daarnaast leveren wij dan een enorme stroom terug, wat de netbeheerder niet fijn vindt, maar wat eigenlijk ook niets oplevert aangezien wij niet kunnen salderen met onze grootverbruik aansluiting. 

Door gebruik te maken van 40 panelen op zuid, 44 op oost en 44 op west, zorgen we ervoor dat geleidelijk de hele dag stroom van het dak direct naar onze warmtelampen, pompen e.d. stroomt. Zo kunnen wij heel veel besparen op onze elektriciteitskosten, vooral in deze tijd nu de stroom- en gasprijzen de pan uitrijzen.

Voor de nieuwe zonnepaneel installatie was nog voldoende ruimte op onze grote inverter. Voor nu gaan we bezig met een volgend project om de opgewekte overtollige stroom zelf op te slaan in accu’s. Op deze wijze kunnen we de dure nachtstroom ontwijken door de zelf opgewekte stroom dán te gebruiken. Daarnaast gaan we gebruik maken van water-buffervaten met elektrische en verwarmingselementen voor zonnecollectoren. We maken dan overdag een voorraad warm tot heet water, waarmee nachts kan worden verwarmd in de opvang.  Wij komen hier uiteraard op terug als het allemaal zover is.

Wij willen de donateurs van Dierenlot nogmaals extra bedanken, door uw donatie, klein of groot worden vele dierenorganisaties echt geholpen! 

  • 28 extra zonnepanelen voor de Schildpaddenopvang in Harkema.
  • 28 extra zonnepanelen voor de Schildpaddenopvang in Harkema.
  • 28 extra zonnepanelen voor de Schildpaddenopvang in Harkema.
  • zonnepanelen schildpaddenopvang

Written by:

93 Posts

View All Posts
Follow Me :