Ik help,

Stichting Schildpaddenopvang Nederland

Jij kunt of helpt de opvang voor schildpadden in Harkema, met meer dan 2500 schildpadden die veelal gered zijn uit onze natuur! Jij kunt ons helpen door het volgende te doen.

  1. Allereerst, schaf geen schildpadden aan. Helaas blijft de handel met schildpadden in stand waardoor deze lieve diertjes levenslang worden opgesloten in kleine bakken. Hoe groot je de bak ook maakt, de schildpad blijft een opgesloten diertje. Vaak zie je dan ook stress gedrag of vervelend gedrag en gaan ze bijten of erger nog, dood. Stop de handel in schildpadden en begin er echt niet meer aan, het is niet meer van deze tijd!
  1. Heb je al een schildpad, voel je dan door de tekst hierboven niet bezwaard. Jou is vaak een schildpad verkocht met de verkeerde informatie, vaak informatie waarmee je onbedoeld de schildpad tekort doet. Ook ervaren houders van schildpadden, dus ook wij, leren elke dag, laten we daarom van elkaar leren om jouw schildpad een zo mooi mogelijk leven te geven. En lukt het om diverse redenen toch niet meer? Laat een schildpad nooit vrij in de natuur, maar breng hem naar een opvang of zoek een ander goed baasje. 

Jaarlijks vangt de schildpaddenopvang in Harkema circa 600 schildpadden op, 80% procent hiervan zijn gevonden in de natuur, de rest komt van baasjes die niet meer voor de schildpad kunnen of willen zorgen. We krijgen heel erg weinig of zelfs niets betaald voor al die schildpadden, maar hebben wel enorm veel onkosten. Vooral wanneer schildpadden ziek zijn kost dit ons heel veel extra. Daarnaast willen we gaan sparen voor de toekomst, we zouden onze schildpadden heel graag een vrij leven willen geven in het nog op te richten schildpaddenreservaat. Een afgeschermde plek waar de schildpadden vrij kunnen leven in de natuur, maar wel worden voorzien van voeding, zorg en warmte. Zie jij het al voor je? 

Je kunt onze opvang actief helpen met.

  1. Ons volgen op facebook, twitter, youtube en instagram en onze berichten af en toe te delen en liken
  2. Het voer wat je nodig hebt voor je schildpad bij ons aan te schaffen., Zo weet je dat goede voeding geeft tegen een eerlijke prijs en daarnaast help je de opvang aan geld voor alle onkosten. De voeding die wij verkopen eten de schildpadden in de opvang óók! (www.schildpadvoer.nl)
  3. Verspreid onze informatiefolders, infoflyers en stickers. 
  4. Promoot dat je beter geen schildpad als huisdier kunt nemen.
  5. Spreek mensen vooral aan op dump gedrag of een poging hiertoe, een schildpad vrij te laten in de natuur. Dit is regelrechte dierenmishandeling! Dit geldt natuurlijk voor elk huisdier!
  6. Wijs mensen op gerichte informatie via onze website schildpad.info 
  7. Donateur en/of vriend worden van de opvang zo kunnen wij alle hulp blijven betalen.
  8. Zet een digitale collectebus op via dierenlot.diggicolect.nl en organiseer je eigen actie.