Dodelijke aanrijding schildpad door brommer in Opende (gr.)

Dodelijke aanrijding schildpad door brommer in Opende (gr.)

Vanmiddag kregen we een telefoontje op de spoedlijn van een mevrouw die een fietstochtje aan het maken was en zag hoe 2 jongens op brommers voor haar over “iets” op het pad aanreden en vervolgens doorreden…. niet gemerkt? Het bleek een zwervende schildpad…

Mevrouw bleef bij de nog levende schildpad maar helaas zaten wij hier nog een half uur vandaan omdat we bij een andere melding waren. Op de navigatie konden we zien dat Stichting Dierencentrum Friesland in de buurt was, Martine is vervolgens direct naar de melding gereden om eerste hulp te verlenen.

Het arme dier overleed snel na aankomst maar gelukkig niet alleen. Mevrouw had naast haar fiets alleen een nat washandje bij zich wat ze nog over haar heeft heen gelegd. Wij hebben het diertje bij Dierencentrum Friesland opgehaald.

Martine en vindster, bedankt voor het helpen ❤

En ja: natuurlijk had dit dier hier niet moeten zijn. Dat is niet de schuld van degene die haar aanreed maar van degene die zijn/haar verantwoordelijkheid niet nam en haar hield als huisdier. Jaarlijks worden honderden schildpadden losgelaten in de natuur als mensen ze beu zijn….

Rust in Vrede onbekende schildpad ❤

Written by:

92 Posts

View All Posts
Follow Me :