Iedereen weet tegenwoordig hoe belangrijk ventilatie is…

Iedereen weet tegenwoordig hoe belangrijk ventilatie is…

Bij het houden van schildpadden is dit niet anders. Ventilatie is goed en nodig maar zorg dat het geen tochten wordt… want daar worden schildpadden ziek van.  

Helaas was twee weken geleden onze hoofdventilator van de opvang kapot gegaan, het was al een ouder systeem en er waren al plannen om deze te vernieuwen. Helaas hadden we hier nog geen geld voor. Maar toen we Stichting Dierenlot om hulp vroegen, hebben zij snel toegezegd de nieuwe ventilator en toebehoren te gaan betalen!!

Kort daarop hebben wij de ventilator kunnen bestellen en een klein bedrijf uit de regio gevraagd deze te installeren, want dit konden wij niet zelf. Er moest een gat in het dak worden gemaakt, maar omdat de constructie dan verzwakt, is er gekozen om de ventilator aan de zijkant van het hoogste dak te plaatsen. Dit is inmiddels naar volle tevredenheid gelukt!

Deze ventilator kan maar liefst 6000 m3 per uur aan lucht verplaatsen. Dit zijn natuurlijk enorme hoeveelheden wat niet altijd nodig is. Daarom is deze ventilator uitgerust met een speciaal regelsysteem die de luchtkwaliteit o.a. op CO2 niveau en luchtvochtigheid bewaakt. Aan de hand van deze waardes wordt de ventilatiehoeveelheid geregeld. 

Wij en alle schildpadden zijn Dierenlot en haar donateurs weer super dankbaar!! 

Written by:

92 Posts

View All Posts
Follow Me :