Met spoed op zoek naar tijdelijke opvangplekken

Met spoed op zoek naar tijdelijke opvangplekken

Wij zijn naarstig op zoek naar organisaties of particulieren die het leuk vinden om gevonden schildpadden tijdelijk op te vangen. Dit met toestemming (mandaat) van ons als vergunninghouder. Vooral met de brandstofprijzen van tegenwoordig, kunnen wij het niet meer betalen om voor elke schildpad door het hele land te rijden. Om niet te hoeven stoppen is het daarom raadzaam dat wij via een pendeldienst meerdere schildpadden tegelijk ophalen.


De bedoeling is, dat tijdelijk opvang wordt geboden en dat de schildpadden op juiste wijze worden gehuisvest. De meeste schildpadden worden binnen 24 uur opgehaald maar in de drukke periode kan dit iets langer zijn.


Wij geven geen vergoedingen, simpelweg omdat wij dit ook niet krijgen en dit dus ook niet kunnen dragen. Je motivatie moet echt zijn om de schildpadden te redden, net als ons 🙂 Wel kunnen we eventueel opvangmateriaal kosteloos leveren zoals aquaria, pompen e.d. en sta je altijd in rechtstreeks contact met ons voor hulp.


Op de kaart is te zien in welke gebieden wij nog hulp zoeken. Voor het midden en zuiden van Nederland is de nood het hoogst! Hier worden extreem veel schildpadden gevonden en is weinig tot geen hulp. Maar ook andere delen van Nederland is er nog genoeg hulp nodig.

Wil je helpen? Stuur dan een mailtje naar ons en we reageren zo snel mogelijk.

Written by:

93 Posts

View All Posts
Follow Me :