Nieuw buitenverblijf landschildpadden

Nieuw buitenverblijf landschildpadden

Het heeft even geduurd, al in 2020 kregen wij financiële hulp van Stichting Dierenlot om het buitenverblijf van onze landschildpadden te kunnen bouwen. Echter door de aanleg van de grote buitenvijver heeft dit project enorme vertraging opgelopen. De plek waar de landschildpadden kwamen was namelijk nodig voor het herbergen van materieel en materiaal zoals stenen en zand. De bouw van dit project moest daarom even worden uitgesteld. 

Een maand geleden is alsnog begonnen met het bouwen van de nieuwe verblijven. Dit uiteraard door de tomeloze inzet van onze trouwe vrijwilligers en stagiaires. Het zijn inmiddels mooie ruime verblijven geworden precies toegespitst op de behoeftes van een schildpad. Hier en daar zullen wij nog wat veranderingen doorvoeren afhankelijk van hoe de schildpadden het doen. De schildpadden zijn inmiddels alweer een tijdje buiten en genieten zichtbaar van de zon en dit nieuwe buitenavontuur! Het verblijf is circa 20 meter lang en 5 meter breed en is opgedeeld in 5 vakken. Dit is afhankelijk van de grootte van de schildpadden en de grootte van de groep. De vakken zijn zo groot dat wanneer het nodig is wij deze vakken kunnen opdelen. 

Wij zijn Dierenlot super dankbaar dat wij onze landschildpadden dit kunnen aanbieden. Zomers heerlijk buiten en wanneer het kouder wordt weer lekker naar binnen. Net als onze waterschildpadden die zomers heerlijk kunnen genieten in onze grote buitenvijver. 

Written by:

94 Posts

View All Posts
Follow Me :