Rel om “buurtschildpad” in Warmenhuizen

Rel om “buurtschildpad” in Warmenhuizen

Dit weekend is er een rel ontstaan in een wijk ergens in het Noord-Hollandse Warmenhuizen. Een vinder van een loslopende waterschildpad heeft namelijk de schildpad bij ons ondergebracht. Dit is haar niet in dank afgenomen. Zij had dit moeten vragen?!…
Nadat diverse buren verhaal bij ons hebben gehaald, waarbij zij zeer onfatsoenlijk waren en ons verhaal niet eens wilden aanhoren. Zij blijven roeptoeteren dat zij de schildpad terug willen en net zo lang doorgaan om dit klaar te krijgen!

De schildpad is hier binnengebracht, heeft notabene schildrot en was sterk vermagerd. Ondanks dat wij dit hebben meegedeeld en daarmee onze algemene informatie hebben gegeven dat schildpadden lijden in de natuur, blijkt het ego groter te zijn en willen zij de schildpad terug. Dat het dier er slecht aan toe is deert hen blijkbaar niet. Zij willen graag blijven kijken naar een lijdende en dus stervende schildpad in hun wijk vijver.

Wij hebben in ieder geval duidelijk gemaakt dat de schildpad onder geen enkele voorwaarde terug gaat en dat deze hier blijft. Helaas accepteren deze mensen dat niet en beginnen nu herhaaldelijk als een stel kleine kinderen te klieren. Ze worden we steeds gebeld en gemailt met woorden en dreigingen die ik hier niet herhaal. Ook zijn ze nu bezig slechte reviews te plaatsen.

Ik schaam mij als mens, dat zij tot dit in staat zijn, puur voor hun eigen genot!

Laat het duidelijk zijn dat wij niet gevoelig zijn voor dreigementen. Ook dreigingen om langs te komen…. We hebben wel voor hetere vuren gestaan 🙂 De schildpad blijft i.i.g. hier!

Gerard van der Wijk
Beheerder

Written by:

94 Posts

View All Posts
Follow Me :