Van een leeg dak, naar een dak met 54 zonnepanelen!

Van een leeg dak, naar een dak met 54 zonnepanelen!

Dankzij de donateurs van onze energiekosten actie en de duurzaamheidslening van Stichting Dierenlot konden wij onlangs 54 extra zonnepanelen laten installeren door EGJ Elektro. 

Daarmee hebben wij in totaal 182 panelen met een totaal vermogen van 63.000 wattpiek. De panelen kunnen samen circa 150% van ons totaal elektrisch verbruik volledig compenseren.  Wij kunnen nu direct enorm veel kosten besparen op onze energierekening en deze dure tijden langer uithouden. De overige minimaal 50% moet volgend jaar worden ingezet om gasverwarming om te zetten naar elektrische verwarming. We hopen dan niet weer in de problemen te komen door de hoge energierekeningen…

Om zoveel mogelijk stroom direct te gebruiken en ons lokale stroomnet te ontlasten zijn de panelen oost-west geplaatst. Zo kunnen wij gedurende de hele dag de opbrengst langer verdelen en direct omzetten in warmte voor de schildpadden.

Voor volgend jaar moeten wij ons gasverbruik zoveel mogelijk afbouwen. Op dit moment zijn we hier en daar bezig met het nemen van isolerende maatregelen en zijn sommige ruimtes minder verwarmd. Helaas zijn er nog geen alternatieven beschikbaar i.v.m. de grote vraag. We hopen in 2023 meer duidelijkheid te hebben.  

Wij willen iedereen danken die ons hebben gesteund op welke manier dan ook <3 

bedankt namens meer dan 2500 schildpadden in de opvang, want daar draait uit uiteindelijk om! 

PS: ** Wij zijn op zoek naar een betrouwbare installateur en leverancier van zonneboilersystemen ** Daarnaast zijn we op zoek naar een betrouwbare leverancier incl. montage van glazen schuifwanden (zoals veranda’s) ** (wij vragen geen sponsoring) Weet u iemand, tag deze dan a.u.b. 

Written by:

94 Posts

View All Posts
Follow Me :