Wethouder en college Gemeente Amsterdam juicht dierenleed toe in de stad!

Wethouder en college Gemeente Amsterdam juicht dierenleed toe in de stad!

Zita Pels die sinds 1 juni j.l. wethouder is geworden van Amsterdam, denkt eigenhandig de schildpadden problematiek in slechts enkele zinnen af te wimpel door te stellen dat de schildpadden die vrij in de natuur leven niet zouden lijden. Dit n.a.l.v. een publicatie via AT5. Maar ook landelijk o.a. via (https://www.nu.nl/…/college-geen-sprake-van-langzame…)

Zij en haar college stellen dat de schildpadden in de verschillende Amsterdamse parken prima overleven, dat zij er zeker vanaf 1990 al zitten en dat het diezelfde schildpadden zijn…. Zonder enige vorm van wederhoor, door ons als Schildpaddenopvang Nederland maar ook andere bronnen zoals Reptielenopvang Zwanenburg en RAVON deze conclusie te stellen. Zij stelt dat er in Amsterdam circa 80 schildpadden zouden leven en dat er voldoende voedsel is en het klimaat prima zou zijn voor deze dieren.

Kennelijk slaat het college alle informatie en wetenschappelijke bewijzen in de wind, puur om deze vorm van dierenleed in stand te houden. Zij vergeten echter dat er jaarlijks schildpadden bij worden gedumpt in de parken, waardoor het lijkt dat de dieren het prima doen. Wij hebben uit archiefstukken informatie dat het schildpadden probleem vooral in Amsterdam erg groot waren, circa 60 a 70 jaar duurt dit hele probleem namelijk al, er leefden destijd duizenden losgelaten schildpadden in Amsterdam, grachten en parken vol schildpadden. Deze dieren zijn net als nu langzaam gestorven door het leven in een klimaat wat totaal niet geschikt is voor deze dieren. En wat de Wethouder kennelijk ook niet weet, is dat er in Amsterdam honderden schildpadden zijn waargenomen.

Wij hebben uit Amsterdam inmiddels tientallen schildpadden binnengekregen, allemaal zeer vermagerde zieke dieren, met oogontstekingen, vol met parasieten. Twee van de dieren hadden ernstige sepsis (bloedvergiftiging) en zullen het waarschijnlijk niet overleven. Sepsis ontstaat vooral wanneer parasieten de maag en darmwand aantasten en doorboren. Parasieten floreren in de warme periodes tot enorm aantallen (enorme infectie), vooral wanneer het dier door gebrek aan voedsel en warmte verzwakt raakt. Wanneer een schildpad in de koudere periode in rust gaat, gaan de parasieten door en uiteindelijk zal het dier vaak door sepsis overlijden. Vaak onder water zodat er bijna nooit dode schildpadden worden gezien. Daarnaast zullen andere schildpadden in een voedsel loze omgeving kadavers aanvreten, met het gevolg dat deze eveneens worden besmet. Dit verklaar vaak plotselinge sterfte van grote groepen in afgesloten gebieden.

Daarnaast niet te vergeten, onze natuur en biodiversiteit. Die heeft te lijden aan invasieve exoten. Er is niets voor niets een Europese verordening opgesteld voor invasieve exoten waar ook de veel voorkomende schildpadden op staan, deze Wetgeving is vanaf 2016 al actief!! Wij kunnen ons er niet bij, dat de onze overheid in de vorm van de Gemeente Amsterdam deze Wetgeving volledig in de wind slaat. Wat ons betreft moeten hier sancties op volgen. Wanneer wij iets onwettigs doen, worden we ook op de vingers getikt.

Dit dierenleed is allemaal niet nodig als we de handen ineen zouden slaan, het dumpen van schildpadden moet gewoon stoppen, de samenleving moet begrijpen dat het niet normaal is om überhaupt welk huisdier dan ook los te laten in de natuur! Wij vrezen dat deze hardnekkige kwestie nog jaren blijft doorsudderen. Dit wordt vooral veroorzaakt door desinformatie die ook nu weer door de wethouder van Amsterdam nota bene wordt verspreid. En daarnaast weten velen het altijd beter, het gevolg is, lachen en wijzen en degene die het goed bedoeld wordt bij zijn neus gepakt, heeft het nakijken en wordt letterlijk voor paal gezet. Dit accepteren wij omwille van de schildpadden niet en nooit!

De gemeente Amsterdam zal een officiële klacht van ons ontvangen, daarnaast zullen wij een rectificatie eisen! Dergelijk vormen schaadt in eerste plaats de dieren, maar ook onze goede naam en vooral onze goede bedoelingen, wij vangen niet voor niets met hart en ziel circa 600 doodzieke schildpadden per jaar op!

NB: Onze overheid heeft natuurorganisatie Ravon gevraagd om onafhankelijk onderzoek te doen naar de schildpadden die in onze natuur leven. De uitkomst is zoals wij al jaren roepen! Schildpadden streven een langzame dood in ons wisselvallige klimaat! Zie ook: https://www.nu.nl/…/meer-dan-duizend-schildpadden…

RAVONPartij voor de Dieren AmsterdamPartij voor de DierenMeldpunt 144NU.nlDe TelegraafHart van NederlandAT5NH Nieuws

Written by:

94 Posts

View All Posts
Follow Me :