Schildpadden bij de Vellevest in Schiedam

Schildpadden bij de Vellevest in Schiedam

We proberen de pagina altijd positief te houden en het schildpaddenleed zichtbaar te maken, maar in nutteloze discussies steken wij geen energie. We hopen dan ook dat dat nu niet gaat gebeuren.

De Vellevest is een bekende dumpplaats in Schiedam en menig mens komt daar kijken naar de vele schildpadden die daar op een boomstronk vlakbij liggen. De buurtbewoners vinden het ook “hun” dieren en ze zitten daar al jaren en doen het prima.

Annabel voert de schildpadden daar inmiddels 5 jaar bij en herkent de weerstand van omstanders om dieren daar weg te halen. De constructie is daar nu zo dat alleen zichtbaar zieke dieren worden weggevangen en medische zorg krijgen. Toch blijft het aantal schildpadden daar gelijk, stijgt het weer een jaar en neemt het daarna weer af.

Vandeweek viel er een roodwang op die duidelijk niet fit was en vanavond lag zij op een boomstronk waarbij duidelijk slijm en snot zichtbaar was. De schildpad is dan ook ingevangen en meegenomen voor medische behandeling.

Het is ontzettend jammer dat de weerstand daar soms zo groot is als een dier zorg gaat krijgen die nodig is.

Gemeente Schiedam is op de hoogte van deze plaats en er is vorig jaar een Actieprogramma dierenwelzijn vastgesteld waarin het wenselijk is als ook schildpadden daarin worden opgenomen.

We hopen dan ook dat Schiedammers respecteren en inzien dat wij geen schildpadden van hun vrijheid willen beroven omdat we dat leuk vinden, maar schildpadden helpen omdat het noodzakelijk is.

Written by:

93 Posts

View All Posts
Follow Me :