Vanaf vanmorgen zat ze op de weg.

Vanaf vanmorgen zat ze op de weg.

Een jongeman die langs kwam belde de dierenambulance die aangaf dat ze daar prima kon blijven zitten. Hij vond het nogal apart maar geloofde het advies. Hij voelde zich er niet goed bij en zette haar een stuk verder in de berm zodat ze in ieder geval niet aangereden werd.

Smiddags kwam de jongeman er weer langs en nog steeds lag de schildpad op hetzelfde stukje als waar hij haar had neergezet.
Hij belde weer de dierenambulance en dit maal belde hij daarna ons.

Ondertussen was hij even snel naar huis om een emmer te halen om haar mee te kunnen nemen.
We kwamen tegelijk aan. Maar geen schildpad…..

Er stopte een auto en de bestuurder gaf aan dat hij het ook zo zielig vond en de schildpad had afgegeven bij een pand van Natuurmonumenten. Zij zouden haar naar de opvang brengen.

Opgelucht ging ik door naar het pand van Natuurmonumenten. Daar kreeg ik van de heren te horen dat ze even naar Alphen aan den Rijn waren gereden en daar tot de ontdekking waren gekomen dat die opvang dicht is. Die had netjes doorgestuurd naar ons maar daar hadden ze geen zin in.
En wat doe je dan als je werkzaam bent bij notabene Natuurmonumenten? Dan flikker je een dier toch gewoon lekker in de Zevenhuizerplas?

De heren dronken lachend hun biertje verder op en bazuinden allerlei onzin over hun zogenaamde kunde over schildpadden.
TSJA, Ik was nou eenmaal te laat.

Vijf oudere, volwassen mannen die volgens mij toch al flink wat jaren voor Natuurmonumenten moeten werken, dumpen gewoon een invasieve schildpad in een plas waar notabene kinderen zwemmen en waar van alles wordt gedaan aan natuurbehoud.

“Het water was daar mooi helder dus ze zat daar prima.”

Woedend en vol ongeloof ben ik tegen beter weten in naar de Zevenhuizerplas gereden. Het is zó groot dat het zoeken onmogelijk is. Een dier wat uren ergens ligt met deze warmte is ERNSTIG ZIEK.

Je zou toch verwachten dat mensen die werkzaam zijn binnen natuurbehoud geen schildpadden dumpen. Dus wel. Natuurmonumenten was al gesloten voor telefonisch contact, dus morgen zijn ze de eerste.

(Door: Annabel vd Horst, Landelijk coördinator gevonden schildpadden, Stichting Schildpaddenopvang Nederland)

Written by:

92 Posts

View All Posts
Follow Me :