Dumping van 18 schildpadden, 7 overleden in Voorschoten

Dumping van 18 schildpadden, 7 overleden in Voorschoten

ORDINAIRE DUMPING VAN 18 SCHILDPADDEN IN DOOS BIJ VISSENWINKEL IN VOORSCHOTEN

7 van de 18 schildpadden zijn overleden!

Wij kregen een telefoontje dat er 18 schildpadden in een doos zijn gedumpt voor de deur van een tropische vissenwinkel in Voorschoten.

Met spoed zijn we dan ook uitgereden om hulp te bieden.

Bij aankomst bleek dat de dieren zo’n 3 weken geleden al zijn gedumpt en de eigenaar van de winkel ze heeft aangeboden bij een dierentuin en daarna heeft geprobeerd ze te verkopen op marktplaats. Omdat het gaat om (een aantal) verboden soorten werd de advertentie verwijderd en besloot hij de dierenambulance te bellen. Inmiddels zijn er van de 18 schildpadden 7 overleden.

De politie is ter plaatse geweest en onderzoekt nu camerabeelden.

Omdat de eigenaar van de winkel op vakantie was is er niet duidelijk welke nacht de dieren zijn gedumpt. Ongeveer 3 weken geleden in ieder geval.

Het verhaal is dus vaag en wij laten het opsporen van de eventuele dumper over aan de dierenpolitie. Maar omdat het om een bonte verzameling schildpadden gaat, zou iemand deze dieren moeten herkennen.

Wie kent de eigenaar van al deze schildpadden: geelbuiken, roodwangen, muskussen, een (grote) zaagrug en een chinese langstreep. De dieren zijn goed doorvoed en alle dieren hebben vermoedelijk niet altijd onder de juiste lampen gezeten gezien de vervormingen van de schilden e/o schildrot.

Wat de situatie ook is, wij als opvang hebben nu weer 11 extra dieren kosteloos opgenomen en zullen ze levenslang onderhouden. Dat kunnen wij niet alleen. Help jij ons helpen om dit soort grote aantallen dieren ineens te kunnen opvangen? De dieren zijn ontzettend geholpen met een donatie.

Heb je een tip, vermoedelijke eigenaar óf camerabeelden via bv je ring videodoorbel? Contact dan de politie in Leiden.

De dieren zijn gedumpt op het kleine bedrijventerreintje aan de Leidseweg 246 in Voorschoten.

Written by:

94 Posts

View All Posts
Follow Me :