Krat vol schildpadden gedumpt bij reptielenbeurs Reptilica Hilversum.

Krat vol schildpadden gedumpt bij reptielenbeurs Reptilica Hilversum.

Gistermorgen (zondag 10 sept) is er een krat vol schildpadden gedumpt bij de Dudok Arena in Hilversum waar op dat moment reptielenbeurs Reptilica plaats vond.

Samengepropt in 1 krat werden deze zwaar verwaarloosde dieren aangetroffen.

3 Russische vierteen (land)schildpadden en 4 roodwang (water)schildpadden zijn hier bewust in achtergelaten.

De landschildpadden zijn doodziek, zitten vol met (oude) bijtwonden, hebben een huidinfectie en vreselijk vergroeide bekjes en kaken. De waterschildpadden zien er juist goed uit.

We hebben geen idee waarom deze dieren daar zijn achtergelaten.

De politie is ter plaatse geweest en via de dierenambulance zijn de dieren bij ons onder gebracht. Medische behandeling is direct gestart. Geen van de dieren is gechipt.

Wij zijn dringend op zoek naar getuigen!

Hopelijk heeft iemand iets gezien gisteren 10 september vóór 10.00 óf in de nacht van 9 op 10 september. Je kunt dit (anoniem) melden aan ons via 088 444 0 777 of annabel@schildpaddenopvang.nl

Uiteraard kun je ook rechtstreeks melden aan de politie in Hilversum.

Natuurlijk staat het de eigenaar ook vrij om contact met ons op te nemen via bovenstaande gegevens. Wij geven vaak genoeg aan dat dumpen niet nodig is en we altijd willen helpen e/o meedenken. Ook als er bijvoorbeeld geen financiële middelen zijn. Wij zullen geen stappen ondernemen als de eigenaar van zich laat horen en ons kan uitleggen waarom hij/zij deze keus maakte.

Wilt u helpen de kosten te dragen om deze landschildpadden weer top fit te krijgen? Jouw donatie wordt deze maand verdubbelt door Stichting DierenLot

https://dierenlot.digicollect.nl/stichting-schildpaddenopvang-nederland

Written by:

94 Posts

View All Posts
Follow Me :