Schildpadden gedumpt op brievenbus in Groningen.

Schildpadden gedumpt op brievenbus in Groningen.

Zo’n drie weken geleden deden wij een oproep omdat er een schildpadje bij een bushalte stond in Breda in een bakje met een bus voer erbij. In de post gaven we aan dat als mensen echt van hun dieren af moeten met spoed, wij áltijd bereid zijn om te helpen of mee te denken.

Vandaag kunnen we alweer een bizar verhaal maken.

In Haren (Groningen) staan drie muskus schildpadjes in een afgesloten curverbakje op een brievenbus bij een seniorenflat.

De dieren stonden er al eventjes aan de kleur van het water te zien. Er is wel bewust een luchtgaatje in gemaakt.

Gelukkig vond een dame uit de flat de dieren en worden ze door Stichting Dierenopvangcentrum groningen opgehaald, om daarna naar ons te komen. Ontzettend veel dank daarvoor ❤

Het maakt vaak veel reacties los en tsja..het is beter om ze op een zichtbare plek dan ze in de sloot te dumpen. Maar kom op….

Als je er voor kiest om een dier te nemen heb je daar verantwoordelijkheid voor te dragen. Die ben je aangegaan op het moment dat je een dier aanschaft.

Natuurlijk zijn er situaties waarbij je soms een dier moet afstaan, maar doe dat dan netjes. Had ons gewoon even gebeld! Geen geld? We denken altijd mee.

Wat als iemand met de verkeerde intenties deze dieren had gevonden?

We hopen van harte dat de eigenaar nog even contact opneemt zodat we wat informatie krijgen over de schildpadden.

Boos worden we niet. Uitleg vinden we fijn.

De schildpadden zijn vanmiddag aangetroffen op de brievenbus aan de Laarmanhof in Haren. We hopen dat iemand iets heeft gezien of de beestjes herkend.

Written by:

94 Posts

View All Posts
Follow Me :