Schildpaddenopvang in Harkema start noodgedwongen eigen Dierenambulance!

Schildpaddenopvang in Harkema start noodgedwongen eigen Dierenambulance!

Want, waar ik al bang voor was… is gebeurd!

Onlangs ontvingen wij van de Dierenbescherming een mail met de aankondiging dat zij per 15 mei een nieuw beleid hebben ingevoerd, geen schildpadden meer te gaan vervoeren. Ja alleen als deze gewond of ziek zijn… Hoe kan ten eerste een leek dit bepalen?

De eerste meldingen hebben wij al ontvangen, dat er zelfs verteld wordt dat schildpadden prima in onze natuur kunnen leven nota bene!

Heeft de Dierenbescherming dan niet door dat dit advies tot veel meer dump lijdt? Is dat geld nou werkelijk zo belangrijk dat deze dieren moeten blijven lijden in de natuur? Ik dacht dat we dit leed na 60 jaar eens samen gingen oplossen? De Dierenbescherming verschuilt zich achter het advies van de RVO, terwijl zij als dierenwelzijnsorganisatie toch echt beter hadden moeten weten! Daarnaast insinueert de Dierenbescherming dat dit Wetgeving zou zijn… terwijl dit simpelweg een advies is. Juist volgens de Wetgeving, moet een huisdier ten alle tijde veilig worden gesteld! Het is inmiddels dus een omgekeerde wereld geworden…

Het is werkelijk onvoorstelbaar! Ik ben zo ontzettend boos en teleurgesteld in deze organisatie! Ze hebben ons bijna 7 jaar lang aan het lijntje gehouden, we gaan je helpen, nog even geduld… we laten je niet vallen…. en toen ik uiteindelijk met de rug tegen de muur stond, toen wilden ze helpen, maar dan wordt alles wel door de Dierenbescherming overgenomen was de boodschap!

Ik ben dankbaar voor alle waarschuwingen die ik heb gekregen van mensen en van mijn eigen intuïtie. Dank voor alle mensen (donateurs) en organisaties die hebben meegeholpen dat de Stichting Schildpaddenopvang Nederland, volledig onafhankelijk van deze organisatie is en blijft!

Wij laten de schildpadden in ieder geval nooit stikken, wordt een gevonden en gevangen schildpad geweigerd? Bel ons, wij halen de schildpad zelf, belangrijk is dat een Dierenambulance van de eigen regio geweigerd moet hebben! Wij maken een vinders/ zwerfdierverklaring op en een verklaring weigering door Dierenambulance. Vervolgens doen wij geheel volgens de Wet aangifte bij de Gemeente waar de schildpad is gevonden. De vinder wordt daarmee gevrijwaard van verantwoordelijkheid over deze gevonden “zaak”

Wij nuchtere Friezen hebben niet stilgezeten, dan lossen we het namelijk zelf wel op! Intussen hebben wij twee goedkope busjes aangeschaft, zodat wij in de drukke zomerperiode alle gevonden schildpadden zelf gaan ophalen. Deze hebben wij als Dierenambulance ingericht zodat wij vrijstelling kunnen aanvragen voor de wegenbelasting (WBR) Het kost allemaal wel wat, brandstof, verzekeringen en onderhoud. Maar we kunnen niet anders dan zelf de schildpadden op te halen. Wij gaan dit leed niet langer aanzien!

Wij hebben inmiddels 4.300 euro uitgegeven aan de busjes en volgens de Dierenambulance eisen, de bestickering en de inrichting en zwaailichten e.d. We zijn er klaar voor! Wij gaan de schildpadden WEL redden!

En sorry dat ik weer moet vragen, maar we worden gewoon niet gesubsidieerd! Wie helpt ons om een donatie te doen zodat wij deze zomer kunnen blijven rijden om schildpadden te helpen?

Alvast geweldig bedankt!
Gerard van der Wijk
oprichter en beheerder

Doneren kan voor ons het goedkoopste via:

IDEAL betaalverzoek (alle banken)
https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html?trxid=MZLqCe63e6LF0bi5uhpac7zpljU0JiZ2

Paypal: info@schildpaddenopvang.nl

IBAN: NL30INGB0006107958
t.n.v. Stichting Schildpaddenopvang Nederland

Written by:

93 Posts

View All Posts
Follow Me :