Twee weken geleden ging Jack de Griek uit Leiden aan de wandel…

Twee weken geleden ging Jack de Griek uit Leiden aan de wandel…

Ondanks dat hij een hele tuin tot zijn beschikking had besloot hij de grote boze wereld te gaan verkennen. Wist hij veel dat dat helemaal geen plaats is voor landschildpadden zoals hij. Hij had het gewoon besloten en wat Jack in zijn kop heeft, heeft hij niet in zijn kont.

Jack zijn baasje dacht dat de tuin schildpad-proof was afgesloten. Maar helaas: Jack was de wijde wereld ingetrokken.

Vast op zoek naar mooie dames, maar dáár wil hij verder niets over zeggen. Hij beroept zich duidelijk op zijn zwijgrecht. Want al snel eindigde Jack zijn avontuur en gooide een of ander vreemd mens roet in het eten.

Zat hij opeens in een klein hokje te wachten tot zijn moeder werd gebeld. Betrapt. Shit!

Na een omzwerving via de dierenambulance is Jack weer thuis. Gelukkig was hij aangemeldt op amivedi én had hij een geregistreerde chip.

Uiteraard is hem duidelijk verteld wat er allemaal had kunnen gebeuren. Hij had wel aangereden kunnen worden, of kunnen verdrinken in een sloot. Aangevreten kunnen worden door ratten of gepikt kunnen worden door vogels..

Nouja, Jack vindt het zelf allemaal maar een beetje onzin maar dat geeft ook niet: wij mensen moeten er zorg voor dragen dat onze huisdieren veilig zijn en blijven.

Momenteel worden er weer heel veel landschildpadden gevonden door heel Nederland. Veel ervan zijn niet gechipt en de zoektocht naar de baas kost veel tijd voor ons.

Jack wil daarom een oproep doen aan alle schildpadouders in Nederland: Laat mijn soortgenoten chippen én registreer die chip. Check het verblijf nog eens extra goed en scherm je verblijf af als je dieren nog klein zijn zodat vogels ze er niet uit kunnen pikken.
Landschildpadden maar ook Waterschildpadden, kunnen heel erg goed klimmen. Daarom laat hij ook nog even zijn nieuwe woning in aanbouw zien hier onderaan de post.

Jack krijgt nog een mooie serre in het verblijf waar hij dus niet onderdoor kan graven maar ook niet overheen kan klimmen.

Jack zijn nieuwe verblijf met stevige planken, ook overhangend, en geen gaas meer.

Denk niet dat de soortgenoten van Jack suffer zijn dan hij, landschildpadden zijn ware meesters in ontsnappen en kunnen prima in gaas klimmen. 🐢

Written by:

84 Posts

View All Posts
Follow Me :