Nieuwe vijver in gebruik genomen!

Nieuwe vijver in gebruik genomen!

Afgelopen zaterdag hebben we met een grote club vrijwilligers (corona safe) de punten op de i mogen zetten, wat betreft het nieuwe 2e binnenverblijf voor onze waterschildpadden. We hebben hiermee weer een hele poos genoeg ruimte voor opvang. Inmiddels huisvest de opvang iets meer dan 1800 schildpadden, waarvan de meesten, circa 80% afkomstig als gedumpt huisdier in de natuur.

De nieuwe vijver is 8.5 x 8.5 meter groot incl. een zandeiland van 8,5 x 1 meter lang en diep. Bevat bijna 50.000 liter water, genoeg voor honderden schildpadden. Via een schildpaddenbrug tussen beide vijvers, kunnen de schildpadden nu zelf bepalen waar ze naartoe willen. Op deze wijze creëren wij dan ook een tweede territorium en geeft dit meer ruimte en verrijking in hun bestaan.

Inmiddels zijn de eerste bewoners al via de brug naar de nieuwe vijver gegaan. We kiezen ervoor dat de schildpadden dit allemaal op eigen initiatief doen om stress te voorkomen. Nieuwe schildpadden zetten we direct in de nieuwe vijver uit.

Nog even en dan kunnen de schildpadden ook lekker weer naar buiten. Afgelopen zaterdag hebben we tevens nog werkzaamheden aan de buitenvijver kunnen doen. Er zijn nog een paar aanpassingen nodig om alles schildpad proof te maken.

Nogmaals bedanken wij alle donateurs, vrijwilligers en het fonds ABRI voor dieren, voor hun financiële, of welke hulp dan ook! Zonder jullie is dit allemaal niet mogelijk! Bedankt! ❤

Written by:

92 Posts

View All Posts
Follow Me :