Zes landschildpadden van Vlieland naar Harkema…

Zes landschildpadden van Vlieland naar Harkema…

Vandaag, op het einde van het jaar, nog een mooie soepele samenwerking gedaan met veel partijen die ook het dierenwelzijn in een hoog vaandel hebben staan.

Onlangs werden wij benaderd door de Gemeente Vlieland of wij hulp konden bieden voor de noodopvang van maar liefst 6 landschildpadden. Helaas was de eigenaar getroffen door een infarct en wordt langdurig opgenomen. Natuurlijk gaan we hier mee helpen was de boodschap! maar hoe en wat? Want op een eiland en dan vooral een autoluw eiland als Vlieland gaat het allemaal wat anders. Wat dan mooi is om te zien dat er op zo’n klein eiland heel goed wordt samengewerkt, fantastisch! 

De schildpadden zijn vandaag door Staatsbosbeheer Vlieland opgehaald en getransporteerd naar de boot. Omdat de dieren erg warmtebehoeftig zijn, mochten ze zelfs samen met de kapitein de overtocht naar de vaste wal maken 🙂 De dieren werden getransporteerd in een grote kist met warme dekens en flessen gevuld met warm water. 

Stichting dierenambulance de waadhoeke uit Sexbierum heeft vervolgens de schildpadden van boord gehaald, de flessen warm water weer vervangen en zijn direct doorgereden naar onze opvang in Harkema. Deze dierenambulance weet precies hoe alles in z’n werk gaat, heeft al een goede samenwerking met Rederij Doeksen en werkt ook al jaren tot volle tevredenheid met ons. 

Al met al een goed voorbeeld van mooie samenwerkingen die zeer waardevol zijn, puur uit het belang van de dieren! Iedereen superrrrr bedankt!!!

Wij wensen de eigenaar namens het hele team, heel veel sterkte en beterschap toe!

De schildpadden zitten inmiddels lekker warm en knus in Harkema. We zullen ze de komende dagen lekker met rust laten en vooral erg veel verwennen met lekkerssss

Written by:

94 Posts

View All Posts
Follow Me :